wat heb je nodig om naar brazilie te reizen

wat heb je nodig om naar brazilie te reizen

Inhoudsopgave artikel

In dit artikel ontdek je alles wat je nodig hebt om naar Brazilië te reizen. Van de benodigde reisdocumenten, zoals een visum en geldigheid paspoort, tot belangrijke informatie over inentingen, vliegtickets en de lokale valuta. Ook geven we handige reistips voor een onvergetelijke reis naar Brazilië.

Ga je binnenkort naar Brazilië? Dan is het essentieel om goed voorbereid op reis te gaan. Of je nu de prachtige stranden van Rio de Janeiro wilt verkennen, de indrukwekkende Amazone wilt ontdekken of de bruisende stad São Paulo wilt bezoeken, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de benodigde reisdocumenten, inentingen, visumvereisten, geldigheid van je paspoort, het boeken van vliegtickets en het afsluiten van een passende reisverzekering.

Daarnaast is het handig om te weten hoe je het beste kunt omgaan met de lokale valuta en welke reistips je kunt volgen om je reis soepel te laten verlopen. In dit artikel helpen we je op weg naar een onvergetelijke reis naar Brazilië!

Reisdocumenten voor Brazilië

Voordat je naar Brazilië reist, is het belangrijk om de juiste reisdocumenten bij je te hebben. In deze sectie leggen we uit welke reisdocumenten je nodig hebt, zoals een geldig paspoort en eventueel een visum voor Brazilië.

Als je naar Brazilië reist, moet je ervoor zorgen dat je een geldig paspoort hebt. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum, aangezien sommige luchtvaartmaatschappijen en immigratiediensten deze vereiste hanteren. Neem altijd een kopie van je paspoort mee en bewaar deze op een veilige plek.

Afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf in Brazilië, kan het zijn dat je een visum nodig hebt. Voor sommige landen is een visum vereist en voor andere landen is het visumvrij reizen toegestaan voor een bepaalde periode. Controleer de visumvereisten voor jouw nationaliteit voordat je op reis gaat naar Brazilië.

Indien van toepassing moet je het visum voor Brazilië ruim van tevoren aanvragen. Neem contact op met de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voor specifieke instructies en vereisten.

toe aan deze sectie om de relevantie van het onderwerp te benadrukken.

Visum voor Brazilië

Afhankelijk van je nationaliteit en reisduur kan een visum vereist zijn om naar Brazilië te reizen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten voordat je je reis naar Brazilië plant. Hier bespreken we de verschillende visumopties en de stappen die je moet nemen om een visum voor Brazilië aan te vragen.

1. Tourist visa (Toeristenvisum): Als je als toerist naar Brazilië wilt reizen, heb je mogelijk een toeristenvisum nodig. Dit visum stelt je in staat om voor een bepaalde periode in Brazilië te verblijven voor recreatieve doeleinden. De geldigheid van het toeristenvisum varieert, afhankelijk van je nationaliteit. Neem contact op met de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voor specifieke informatie over het toeristenvisum.

2. Business visa (Zakenvisum): Als je van plan bent om naar Brazilië te reizen voor zakelijke doeleinden, zoals vergaderingen, conferenties of onderhandelingen, heb je mogelijk een zakenvisum nodig. Dit visum stelt je in staat om voor een bepaalde periode in Brazilië te verblijven voor zakelijke activiteiten. Neem contact op met de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voor specifieke informatie over het zakenvisum.

Tip: Het is belangrijk om ruim van tevoren een visum aan te vragen, omdat de verwerkingstijd kan variëren. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en formulieren hebt ingevuld voordat je de aanvraag indient.

3. Studievisa (Studentenvisum): Als je van plan bent om in Brazilië te studeren, heb je mogelijk een studentenvisum nodig. Dit visum stelt je in staat om in Brazilië te studeren voor de duur van je programma. Neem contact op met de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voor specifieke informatie over het studentenvisum.

4. Werkvisa: Als je van plan bent om in Brazilië te werken, heb je mogelijk een werkvisum nodig. Dit visum stelt je in staat om voor een bepaalde periode in Brazilië te werken. Werkvisa hebben specifieke vereisten en procedures, dus neem contact op met de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat de visumvereisten kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de meest recente informatie te controleren bij de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voordat je je reis naar Brazilië plant.

Met de juiste kennis en planning kun je ervoor zorgen dat je visumaanvraag voor Brazilië soepel verloopt, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je reis naar dit prachtige land.

Inentingen voor Brazilië

Voordat je naar Brazilië reist, is het belangrijk om te controleren of je bepaalde inentingen nodig hebt. Het is altijd verstandig om jezelf te beschermen tegen mogelijke ziekten die in het land kunnen voorkomen.

De aanbevolen inenting voor reizigers naar Brazilië is de gele koorts vaccinatie. Deze vaccinatie is verplicht als je reist naar gebieden waar gele koorts voorkomt, zoals het Amazonegebied en bepaalde delen van Brazilië. Het is belangrijk om te weten dat sommige landen een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts eisen bij aankomst of terugkeer.

Naast de gele koorts vaccinatie zijn er ook andere inentingen die worden aanbevolen voor reizen naar Brazilië. Deze kunnen onder meer vaccinaties zijn tegen hepatitis A en B, buiktyfus, tetanus, difterie, en polio. Het is verstandig om contact op te nemen met een reisvaccinatiekliniek of je huisarts om te bespreken welke inentingen voor jouw specifieke reis naar Brazilië noodzakelijk zijn.

Daarnaast is het belangrijk om ook andere voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen tegen ziekten. Dit kan onder meer het gebruik van muggenwerende middelen omvatten om het risico op ziekten zoals dengue, malaria en zika te verminderen.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste inentingen ontvangt voordat je naar Brazilië vertrekt, is het aan te raden om ruim van tevoren een afspraak te maken bij een reisvaccinatiekliniek. Zij kunnen je voorzien van de nodige informatie en advies op maat voor jouw reis.

In ons volgende hoofdstuk gaan we dieper in op de geldigheid van je paspoort voor Brazilië. Zorg ervoor dat je reisdocumenten helemaal in orde zijn, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je reis naar dit prachtige land.

Geldigheid paspoort voor Brazilië

Je paspoort is een essentieel reisdocument wanneer je naar Brazilië gaat. Het is belangrijk om te weten wat de geldigheidsvereisten zijn voor je paspoort voordat je op reis gaat. Zo voorkom je onverwachte problemen en vertragingen bij de immigratie.

De geldigheid van je paspoort moet bij aankomst in Brazilië nog minimaal zes maanden geldig zijn. Zorg er dus voor dat de vervaldatum van je paspoort ruim voor je geplande reis valt. Het is ook verstandig om te controleren of er andere specifieke vereisten zijn, afhankelijk van je nationaliteit en het type reisdocument dat je hebt.

Als de geldigheid van je paspoort niet voldoet aan de eisen, is het raadzaam om je paspoort te vernieuwen voordat je naar Brazilië gaat. Dit kan enige tijd in beslag nemen, dus plan dit ruim van tevoren om vertragingen te voorkomen.

Tip: Zorg ervoor dat je altijd een kopie van je paspoort bij je hebt tijdens je reis naar Brazilië. Bewaar deze op een veilige plek, gescheiden van je originele paspoort.

Houd er rekening mee dat de geldigheidseisen voor je paspoort kunnen veranderen. Raadpleeg altijd de officiële website van de ambassade of het consulaat van Brazilië in jouw land voor de meest actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot je paspoort.

Vliegtickets naar Brazilië

Op zoek naar vliegtickets naar Brazilië? Hier geven we tips en suggesties voor het boeken van de beste vliegtickets naar verschillende luchthavens in Brazilië.

Brazilië is een prachtig land met diverse bestemmingen die de moeite waard zijn om te ontdekken. Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden van Rio de Janeiro, de adembenemende natuur van de Amazone wilt verkennen, of de levendige cultuur van steden zoals São Paulo en Salvador wilt ervaren, er zijn volop mogelijkheden om je reis naar Brazilië onvergetelijk te maken.

Wanneer je je vliegtickets naar Brazilië boekt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele handige tips:

 1. Flexibiliteit: Probeer flexibel te zijn met je reisdata, aangezien prijzen vaak variëren afhankelijk van het seizoen en de vraag.
 2. Vergelijk prijzen: Gebruik verschillende zoekmachines en vergelijkingssites om de prijzen van vliegtickets naar Brazilië te vergelijken. Zo kun je de beste deals vinden.
 3. Wees op tijd: Probeer je vliegtickets ruim van tevoren te boeken, bij voorkeur enkele maanden van tevoren. Vliegtickets zijn vaak duurder als je last-minute boekt.
 4. Overweeg tussenstops: Overweeg om te kijken naar vliegtickets met tussenstops, aangezien deze vaak goedkoper kunnen zijn dan rechtstreekse vluchten.
 5. Bekijk verschillende luchthavens: Overweeg om te vliegen naar verschillende luchthavens in Brazilië, zoals São Paulo Guarulhos International Airport, Rio de Janeiro Galeão International Airport, of Salvador Bahia Airport. Soms kunnen vluchten naar bepaalde luchthavens goedkoper zijn.

Door deze tips te volgen, kun je geld besparen en de beste vliegtickets naar Brazilië vinden. Bereid je voor op een avontuur vol prachtige landschappen, bruisende steden en hartelijke mensen. Boek nu je vliegtickets naar Brazilië en maak je klaar voor een onvergetelijke reiservaring!

“Reizen is het enige dat je kunt kopen wat je rijker maakt.” – Anoniem

Reisverzekering voor Brazilië

Een goede reisverzekering is cruciaal wanneer je naar Brazilië reist. Het biedt gemoedsrust en financiële bescherming in geval van onverwachte situaties tijdens je reis. Of het nu gaat om medische kosten, verloren bagage of geannuleerde vluchten, een reisverzekering kan je helpen om onvoorziene uitgaven te dekken.

Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor Brazilië? Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Dekking: Controleer welke specifieke risico’s en gebeurtenissen gedekt worden door de reisverzekering. Zorg ervoor dat medische kosten, evacuatie, verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen en reisannuleringen inbegrepen zijn.
 2. Reisperiode: Let op de maximale duur van de dekking. Als je van plan bent om langer dan de standaardreisperiode in Brazilië te verblijven, moet je mogelijk een speciale verlenging van de polis aanvragen.
 3. Medische voorwaarden: Controleer of er beperkingen zijn met betrekking tot bestaande medische aandoeningen. Sommige verzekeraars bieden geen dekking voor pre-bestaande aandoeningen of hebben specifieke regels en vereisten.
 4. Premie: Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars en kies een polis die past bij je budget en behoeften. Let op eventuele bijkomende kosten of eigen risico’s.

reisverzekering Brazilië

Denk er ook aan om de algemene voorwaarden van de reisverzekering goed door te nemen voordat je deze afsluit. Let vooral op uitsluitingen, polisvoorwaarden en procedures voor het indienen van claims. Informeer jezelf en stel eventuele vragen aan de verzekeraar als iets onduidelijk is.

Een reisverzekering kan je beschermen tegen onverwachte kosten en tegenslagen tijdens je reis naar Brazilië. Het is een investering in je gemoedsrust en financiële zekerheid. Neem de tijd om de juiste verzekering te kiezen en geniet van je reis zonder je zorgen te maken over onvoorziene gebeurtenissen.

Lokale valuta in Brazilië

Wanneer je naar Brazilië reist, is het belangrijk om te weten welke valuta je nodig hebt en hoe je het beste met geld kunt omgaan tijdens je reis. Hieronder geven we je enkele handige tips en richtlijnen.

Valuta in Brazilië

De officiële munteenheid van Brazilië is de Braziliaanse Real (BRL). Het is raadzaam om wat contant geld in lokale valuta bij je te hebben voor het geval je bepaalde kleine uitgaven moet doen waar creditcards mogelijk niet geaccepteerd worden.

Daarnaast accepteren de meeste grote hotels, restaurants en winkels in toeristische gebieden creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express. Zorg er wel voor dat je altijd wat contant geld bij je hebt voor noodgevallen of om te betalen op plaatsen waar geen creditcards worden geaccepteerd.

Geld wisselen

Om je contant geld om te wisselen naar Braziliaanse Real, zijn er verschillende opties beschikbaar. Dit kan worden gedaan op de luchthaven bij aankomst, bij wisselkantoren of banken in steden en toeristische gebieden. Het wordt aanbevolen om bij officiële wisselkantoren of banken geld te wisselen om te voorkomen dat je te maken krijgt met onredelijke wisselkoersen of valse bankbiljetten.

Gebruik van creditcards

Het gebruik van creditcards is wijdverspreid in Brazilië, vooral in toeristische gebieden en grote steden. Het is handig om altijd een creditcard bij je te hebben voor grotere uitgaven, zoals hotelreserveringen, huurauto’s of betalingen in restaurants en winkels.

Vergeet niet om voor vertrek bij je bank na te gaan of je creditcard geschikt is voor internationaal gebruik en of er eventuele kosten of beperkingen zijn bij het gebruik ervan in het buitenland. Het is ook verstandig om de noodnummers van je bank bij je te hebben in geval van verlies of diefstal van je creditcard.

Geld opnemen

Om geld op te nemen in Brazilië, kun je terecht bij geldautomaten (ATM’s) die ruim verspreid zijn in steden en toeristische gebieden. Zorg er vooraf voor dat je pinpas geschikt is voor internationaal gebruik en informeer bij je bank naar eventuele kosten die in rekening worden gebracht bij het opnemen van geld in het buitenland.

Houd er rekening mee dat het verstandig is om geld op te nemen bij betrouwbare bankautomaten en indien mogelijk overdag in drukke gebieden om de veiligheid te waarborgen. Neem alleen het bedrag op dat je nodig hebt en houd je geld en pinpas veilig opgeborgen tijdens je reis.

Reistips voor Brazilië

Om ervoor te zorgen dat je reis naar Brazilië een geweldige ervaring wordt, delen we hier een aantal handige reistips. Of je nu geïnteresseerd bent in de beste reistijd, populaire bezienswaardigheden, lokale gebruiken of veiligheidsadviezen, we hebben alles voor je verzameld.

1. Beste reistijd

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het plannen van je reis naar Brazilië is de beste reistijd. Het klimaat en de weersomstandigheden kunnen variëren afhankelijk van de regio die je bezoekt. Over het algemeen wordt de periode tussen december en maart beschouwd als de beste tijd om de kustgebieden te bezoeken, terwijl de maanden juni tot augustus ideaal zijn voor een reis naar het Amazonegebied.

2. Populaire bezienswaardigheden

Brazilië heeft een overvloed aan adembenemende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Of je nu wilt genieten van het prachtige uitzicht op het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de indrukwekkende watervallen van Iguazu wilt verkennen of het bruisende carnaval in Salvador wilt ervaren, Brazilië heeft voor ieder wat wils.

3. Lokale gebruiken

Wanneer je naar Brazilië reist, is het altijd goed om enkele basisbegrippen van de lokale cultuur en gebruiken te kennen. Bijvoorbeeld, begroetingskussen op de wang is gebruikelijk als begroeting, vooral tussen vrouwen. Het is ook gebruikelijk om beleefdheid te tonen door te wachten op het uitnodigen om te gaan zitten voordat je plaatsneemt. Het respecteren van deze lokale gebruiken kan de interactie met de lokale bevolking verbeteren.

4. Veiligheidsadviezen

Hoewel Brazilië over het algemeen een veilige bestemming is, is het altijd verstandig om de veiligheidsadviezen in acht te nemen en waakzaam te blijven. Bewaar waardevolle spullen op een veilige plaats, vermijd afgelegen gebieden ’s nachts en wees voorzichtig met je persoonlijke veiligheid. Het is ook handig om te weten welke gebieden mogelijk meer risico met zich meebrengen, zodat je je reisplannen dienovereenkomstig kunt aanpassen.

Vergeet niet dat deze reistips je kunnen helpen om het meeste uit je reis naar Brazilië te halen. Vergeet niet te genieten van de prachtige natuur, de rijke cultuur en de gastvrijheid van de Brazilianen. Een onvergetelijke reis wacht op je!

Brazilië: Een onvergetelijke reisbestemming

Welkom in Brazilië, een land dat bekend staat om zijn adembenemende natuur, bruisende cultuur en levendige sfeer. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, avonturen in de Amazone of de opwinding van de carnavalsoptochten, Brazilië heeft voor ieder wat wils.

Strand in Brazilië

Laat je betoveren door de prachtige stranden van Rio de Janeiro, waar je kunt genieten van zon, zee en surfen. Verken het bruisende stadsleven, proef de lokale keuken en dans de samba op de levendige muziek.

“Brazilië heeft alles wat je je maar kunt wensen voor een onvergetelijke vakantie. Het is een land vol kleur, smaak en vreugde.” – Reiziger

Maar Brazilië heeft nog veel meer te bieden dan alleen stranden. Verken de Amazone, een van ’s werelds meest uitgestrekte regenwouden, en maak kennis met een ongelooflijke diversiteit aan planten en dieren. Ontdek de majestueuze watervallen van Iguaçu, die adembenemend zijn in hun schoonheid. En vergeet de historische stad Salvador niet, waar je de Afrikaanse invloeden in de Braziliaanse cultuur kunt ervaren.

 1. Verken de prachtige stranden van Rio de Janeiro
 2. Ontdek de natuurlijke schoonheid van de Amazone
 3. Bewonder de watervallen van Iguaçu
 4. Ervaar de bruisende cultuur in Salvador

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, cultuur of natuur, Brazilië heeft het allemaal. Elke regio biedt unieke ervaringen en bezienswaardigheden die je reis onvergetelijk zullen maken.

Dus waar wacht je nog op? Begin met het plannen van je reis naar Brazilië en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur dat je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren.

Voorbereid op reis naar Brazilië

Om goed voorbereid op reis te gaan naar Brazilië, zijn er enkele algemene tips die je kunt volgen. Allereerst is het belangrijk om je accommodatie en transport van tevoren te regelen. Zoek naar betrouwbare hotels, hostels of vakantiewoningen die passen bij jouw budget en behoeften. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de lokale transportmogelijkheden, zoals bussen, metro’s en taxi’s, zodat je gemakkelijk kunt reizen tussen verschillende bestemmingen.

Een andere belangrijke tip is het plannen van activiteiten. Brazilië biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het verkennen van de Amazone, relaxen op de prachtige stranden van Rio de Janeiro en het bezoeken van historische bezienswaardigheden in Salvador. Maak een lijst van de activiteiten die je wilt doen en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de openingstijden en eventuele reserveringsvereisten.

Tot slot is het essentieel om de lokale cultuur te respecteren tijdens je reis naar Brazilië. Leer enkele basisbegroetingen en gebruiken in het Portugees, de nationale taal van Brazilië. Wees respectvol tegenover de lokale bevolking, hun tradities en gebruiken. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en regelgeving, en je aan deze regels te houden tijdens je verblijf.

FAQ

Wat heb je nodig om naar Brazilië te reizen?

Om naar Brazilië te reizen, heb je de volgende documenten nodig: een geldig paspoort, mogelijk een visum afhankelijk van je nationaliteit en reisduur, eventueel vereiste inentingen en een geldige reisverzekering. Zorg er ook voor dat je vliegtickets boekt en de benodigde lokale valuta bij je hebt. Lees verder voor meer informatie over elk van deze vereisten.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Brazilië?

Om naar Brazilië te reizen, moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Controleer de geldigheidsvereisten voor je paspoort, aangezien sommige landen mogelijk een minimale geldigheidsduur vereisen. Afhankelijk van je nationaliteit en reisduur kan een visum ook vereist zijn. Raadpleeg de Braziliaanse ambassade of consulaat voor actuele visumvereisten.

Hoe kan ik een visum voor Brazilië aanvragen?

Als je een visum nodig hebt om naar Brazilië te reizen, moet je de juiste stappen volgen om een visum aan te vragen. Neem contact op met de Braziliaanse ambassade of consulaat in jouw land voor specifieke instructies en vereisten. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren een visum aanvraagt, omdat verwerkingstijden kunnen variëren.

Welke inentingen heb ik nodig voor Brazilië?

Het is belangrijk om te controleren of je bepaalde inentingen nodig hebt voordat je naar Brazilië reist. Raadpleeg een medisch professional of ga naar een reiskliniek voor advies over de aanbevolen en vereiste inentingen voor jouw reis naar Brazilië. Zika-virus is ook aanwezig in sommige delen van Brazilië, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de nodige voorzorgsmaatregelen.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor Brazilië?

Voor Brazilië moet je paspoort minimaal nog 6 maanden geldig zijn op het moment van binnenkomst. Zorg ervoor dat je paspoort voldoet aan deze geldigheidsvereiste voordat je naar Brazilië reist. Als je paspoort bijna verloopt, raden we je aan om het tijdig te vernieuwen, om problemen tijdens je reis te voorkomen.

Waar kan ik vliegtickets naar Brazilië boeken?

Er zijn verschillende manieren waarop je vliegtickets naar Brazilië kunt boeken. Je kunt online reisbureaus en luchtvaartmaatschappij websites raadplegen. Vergelijk prijzen en beschikbaarheid om de beste deals te vinden. Het is ook een goed idee om flexibel te zijn met je reisdata, omdat dit je kan helpen om goedkopere vliegtickets te vinden.

Waarom is een reisverzekering belangrijk voor Brazilië?

Een reisverzekering is van cruciaal belang wanneer je naar Brazilië reist, omdat het je dekking biedt tegen onverwachte gebeurtenissen en kosten tijdens je reis. Dit kan medische noodgevallen, verlies van bagage, annuleringen en andere onvoorziene situaties omvatten. Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die voldoet aan jouw persoonlijke behoeften en dekking biedt voor Brazilië.

Welke valuta wordt er gebruikt in Brazilië?

De officiële valuta van Brazilië is de Braziliaanse real (BRL). Het is handig om wat lokale valuta bij je te hebben voor kleine uitgaven, zoals eten en drinken. Je kunt geld wisselen bij banken, wisselkantoren of geldautomaten. Creditcards worden ook algemeen geaccepteerd in winkels, restaurants en hotels in toeristische gebieden.

Heb je nog tips voor reizen naar Brazilië?

Absoluut! Hier zijn enkele handige reistips voor een geweldige ervaring in Brazilië:
– Kies de beste reistijd op basis van het weer en de evenementen die je wilt ervaren
– Bezoek de populaire bezienswaardigheden zoals het Christusbeeld in Rio de Janeiro en de Iguazu-watervallen
– Leer enkele basiszinnen in het Portugees, de officiële taal van Brazilië
– Wees bewust van je veiligheid en neem voorzorgsmaatregelen zoals het vermijden van afgelegen gebieden en het beveiligen van je persoonlijke bezittingen
– Geniet van de Braziliaanse keuken en probeer lokale gerechten en drankjes
– Respecteer de lokale cultuur en gebruiken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest